OVAM voorziet opnieuw containers voor asbestverwijdering

Nieuws

Goed nieuws: OVAM stelt opnieuw containers beschikbaar voor asbestverwijdering. Dit is een geweldige kans voor land- en tuinbouwers om op een veilige en milieuvriendelijke manier hun hechtgebonden asbestdaken te laten verwijderen. Als betrouwbare partner in asbestverwijdering bieden wij bij Gallenco onze expertise aan om je te ondersteunen bij deze cruciale taak.

Het belang van veilige asbestverwijdering

Het verwijderen van asbest vereist specifieke voorzorgsmaatregelen vanwege de gezondheidsrisico's die het materiaal met zich meebrengt. Het is essentieel om alleen hechtgebonden asbestmateriaal veilig te verwijderen.

Gelukkig heeft de OVAM dit in overweging genomen en staat zij land- en tuinbouwers toe om hechtgebonden asbest, zoals golfplaten, dakleien, dakplaten en dakaccessoires, in de container te plaatsen.

Wat mag niet in de container

Het is belangrijk om te weten dat bv. gevelelementen, draagbalken, tussenschotten, en sandwichpanelen niet zijn toegestaan in de container voor asbestverwijdering. Deze materialen moeten op een andere manier worden verwijderd en verwerkt. Het is aan de landbouwer om te beslissen of hij zelf het dak demonteert of een aannemer inschakelt om dit te doen.

Vertrouw op Gallenco

Onze vakmannen hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd in het verwijderen van hechtgebonden asbesthoudend materiaal. Of het nu gaat om het verwijderen van golfplaten, dakleien of andere hechtgebonden asbesttoepassingen, wij hebben de nodige expertise en certificering om deze taken uit te voeren.

Natuurlijk kun je altijd opteren om het heft zelf in handen te nemen en het asbest te gaan verwijderen. Dit is ook wettelijk toegestaan. Zowel actieve landbouwers, gepensioneerde landbouwers en landbouwers in bijberoep mogen gebruik maken van de containerfinanciering en de ophaling.

Voldoet jouw aanvraag aan alle voorwaarden?

Sinds maandag 19/6/2023 kun je je aanmelden voor de steun via de link op de webpagina van OVAM: Ondersteuning voor land- en tuinbouwers bij asbestverwijdering.  Op deze pagina vind je meer informatie over het protocol.