Agrarisch comfort: isolatieproject voor paardenstal

Geel

Het belang van isolatie

Industriële isolatie is van cruciaal belang. Een goed geïsoleerde stal biedt verschillende voordelen, waaronder het handhaven van een aangename temperatuur. Door de isolatie van deze landbouwloods in Geel hebben we ervoor gezorgd dat de activiteiten optimaal kunnen gedijen, ongeacht de weersomstandigheden.

PIR: uitstekend materiaal

Polyisocyanuraat (PIR) is hard kunststofschuim dat vooral gebruikt wordt in de vorm van isolatieplaten. PIR-isolatieplaten lijken qua structuur op PUR-platen, maar er zijn toch enkele verschillen. Deze platen zijn speciaal ontworpen voor industriële toepassingen en bieden uitstekende thermische prestaties.

De duurzame en lichtgewicht constructie van de PIR-isolatieplaten maakt ze ideaal voor het isoleren van agrarische stallen. Bovendien zijn ze brandveilig, waardoor de veiligheid in de stal gewaarborgd blijft.

“PIR-isolatie is licht, duurzaam en thermisch uitstekend. Een ideale oplossing voor deze realisatie.”

Klaas Galle

Breed toepasbaar product

PIR-isolatieplaten kan je gebruiken voor zowel de isolatie van een hellend dak als de isolatie van een plat dak. De platen zijn licht, gemakkelijk toe te passen, voordelig én een goede isolatiewaarde. De meeste PIR platen zijn langs beide zijden voorzien van een dampdichte laag, waardoor je geen apart dampscherm nodig hebt.

Efficiënte installatie voor maximale resultaten

Ons team van vakmensen stond klaar met hun expertise en ervaring om te zorgen voor een efficiënte installatie van de PIR-isolatieplaten. De platen werden naadloos geplaatst, met speciale aandacht voor koudebruggen en vochtbestendigheid. Afwerking van de nok gebeurde door middel van een witgelakte metaalplaat.

Innovatieve anticondensdoppen

Bij Gallenco denken we altijd een stap verder. Om te zorgen dat de geïsoleerde ruimtes volledig condens- en vochtvrij blijven, ontwikkelden we onze eigen anticondensdoppen. Een gebruiksvriendelijk, maar broodnodig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat elke mogelijkheid tot een koudebrug vermeden wordt.