Verwijderen van asbest en plaatsen nieuwe isolatie

Veurne

Buitenbeugels rechtstreeks aan dak

In deze realisatie plaatsten we nieuwe alu-goten 6" met buitenbeugels rechtstreeks aan het dak. De afwerkhoek werd in een antracietkleur geplaatst. Er kan ook gekozen worden voor binnenbeugels, dit is volledig naar eigen voorkeur. Montage gebeurt steeds met inoxschroeven.

Aanpakken van het dak

Daarnaast hebben we ook het asbest uit het dak verwijderd, en daarna nieuwe sandwichpanelen gelegd. De panelen hebben een dikte van 100 mm isolatie.

Nauwkeurig plaatsen van isolatie

Reken op het vakmanschap van Gallenco om geschikte, hoogwaardige isolatie te plaatsen in jouw dak. De dikte van deze isolatie speelt een rol voor wie hiervoor een premie wenst aan te vragen. Bij dit project werd gekozen voor dakisolatie met een Rd-waarde van 4,5 m²K/W. Dit is het minimum. Je krijgt hier zelf de keuze in maar het loont dus de moeite om, wanneer je toch gaat isoleren, meteen een dikke isolatielaag aan te brengen.

Premie voor asbestverwijdering 2023

Er is voor verschillende groepen financiële ondersteuning voorzien om Vlaanderen zo snel mogelijk asbestvrij te maken. Wil je als particulier asbest verwijderen, dan reken je op een premie van €8/m² in combinatie met het plaatsen van isolatie.

Wat bij bedrijven?

Bedrijven, ondernemingen, scholen en zorginstellingen kunnen een aangepaste premie krijgen om daken/gevels met asbest te laten verwijderen. Deze is minder eenduidig dan bij particuliere woningen. Als je jouw bedrijfspanden en -gebouwen wil van asbest verlossen, kun je terecht bij VLAIO ( = Agentschap Innoveren en Ondernemen). Je vindt een compleet overzicht van subsidies en financiering op hun website.