Totaalrenovatie van hellende daken

Bij een totaalrenovatie van een hellend dak komt heel wat kijken. Het proces van zo’n renovatie gebeurt in verschillende fases, waarbij eerst de nodige voorbereidingen getroffen worden voor er aan de afbraak kan begonnen worden en verdere renovatie mogelijk is.

Een veilige omgeving is cruciaal

Een cruciale taak bij elke renovatieopdracht is om eerst de omgeving veilig te stellen. Daarna kan op een betrouwbare manier de beschadigde of oude dakbedekking weggenomen worden. Ook de dakgoten worden zo met de nodige zorg afgebroken en verwerkt. Tot slot verwijderen we detailstukken zoals de verouderde nokken, nagels en schroeven.

Beschadigde dakgoten: opknappen of vervangen?

Vooraleer de effectieve renovatiewerken aanvatten, moet natuurlijk beslist worden wat er met de huidige dakgoten en bakgoten zal gebeuren. Bij lichte gebruiksschade hoeven deze namelijk niet volledig vervangen worden. Dan voeren onze experts de vereiste werken uit aan de aluminium goten en worden ze verzorgd voor een langere levensduur.

Onze vakmannen zorgen voor een volledig herstel van jouw dakgoten met lichte gebruiksschade.

Wanneer er wordt gekozen om de dakgoten te vernieuwen, kunnen we met onze eigen gootmachine de aluminium dakgoten in 1 keer produceren. De rollen worden op de werf in de juiste vorm gewalst. De dakgoten zijn roestvrij en beschikbaar in verschillende breedtes en kleuren, waarbij onze specialisten telkens zorgen voor gepast maatwerk.

Bakgoten zijn populair in zowel België als Nederland

Specifiek vormen bakgoten de meest populaire dakgoot in Nederland en België, zeker bij meer traditionele woningen. Ze hebben een rechthoekige vorm, een platte bodem en worden geplaatst met gootklossen en bakgootbeugels. Aangezien bakgoten beschikbaar zijn in verschillende afmetingen, zorgen we telkens voor goten op maat.

Verwerking van asbesthoudende leien of platen

We zijn tevens gekwalificeerd om vast asbest te verwijderen, mocht dit deel uitmaken van de totaalrenovatie. Hierbij zorgen we voor een volledige verwijdering van alle asbesthoudende toepassingen zoals het onderdak, de leien of de golfplaten. We verzekeren een correcte verwerking en het veilig transporteren van de asbestvezels.

“Onze professionals zorgen ervoor dat asbest op een veilige manier verwerkt en getransporteerd wordt.”

Klaas Galle  | Zaakvoerder Gallenco

Daarna beginnen we met het plaatsen van nieuwe dakbedekking, waarbij er verschillende opties beschikbaar zijn. De keuze voor leien, golfplaten of iets anders is tevens afhankelijk van de draagcapaciteit van de fundamenten en muren. Leien zijn licht, beschermen goed tegen storm en kunt u gebruiken om verschillende dakvormen te verkrijgen. Golfplaten zijn eenvoudig te plaatsen, vindt u in verschillende kleuren en zijn gegarandeerd waterdicht.

Kwalitatieve isolatie op maat

Een volgende stap is de plaatsing van de geschikte isolatie voor het dak, zoals sandwichpanelen. Deze panelen hebben een hoog isolerende celstructuur met een zeer aardig rendement. We werken hiervoor samen met kwaliteitsleveranciers zoals Kingspan, Rex Panels, ArcelorMittal en Joris Ide.

Zo zorgen onze professionals ervoor dat de temperatuur binnenin de woning, het bedrijfspand of de loods constant blijft. Een extra onderdak als bescherming kan, maar is vaak niet nodig aangezien de isolatie en de dakbedekking zorgen voor de nodige protectie tegen weer- en windomstandigheden.

De hoog isolerende structuur van sandwichpanelen zorgt uitstekende warmtebehoud in uw loods of pand.

Afwerken met een windveer of nokbescherming

Ter afwerking verzorgen we ook de windveren en de nokbescherming van het gebouw. Het beschermt de constructie tegen inregenen en garandeert voldoende luchtdichtheid. De ondernok zorgt voor optimale afdichting tussen buiten- en binnenlucht.