Waarom wij enkel RVS-schroeven gebruiken

Expertise

Bij Gallenco streven we ernaar om onze klanten de beste kwaliteit en duurzaamheid te bieden. Daarom maken we heel vaak gebruik van RVS-schroeven in onze constructies. In dit blogbericht zullen we uitleggen waarom RVS-schroeven de beste keuze zijn voor buitengebruik en in veeleisende omgevingen.

Waarom RVS-schroeven?

RVS staat voor roestvast staal en bezit de eigenschap bestand te zijn tegen roest en corrosie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betekent RVS niet dat de schroeven nooit zullen roesten.

Er zijn verschillende gradaties van roestvast staal, zoals A2 en A4. A2-schroeven kunnen toch gaan roesten in zout water of zure regen, terwijl A4-schroeven hier wel tegen bestand zijn. Hoe hoger de gradatie, hoe beter de RVS-schroeven bestand zullen zijn tegen roest.

Duurzaamheid en lange levensduur

Het gebruik van RVS-schroeven is een investering in de toekomst. Deze schroeven gaan lang mee en voorkomen dat je na een paar jaar alweer schroeven moet vervangen, bijvoorbeeld op het dak. De hoge gradatie RVS-schroeven zijn bij normaal gebruik sterk, stevig en zullen niet oxideren of roesten.

Toepassingen van RVS-schroeven

RVS-schroeven zijn uitermate geschikt voor buitentoepassingen en in omgevingen met hoge luchtvochtigheid. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van schuttingen, dakbeschotten en vlonders in de tuin. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor gebruik in agressieve omgevingen, zoals stallen met veel ammoniak. Het gebruik van RVS-schroeven garandeert dat je constructies bestand zijn tegen de elementen en langdurig meegaan.

Verzinkte schroeven als alternatief

Hoewel verzinkte schroeven een goedkoper alternatief zijn, zullen ze over het algemeen ook sneller roesten dan RVS-schroeven. Verzinkte schroeven hebben een dun laagje zink dat de schroef beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dit beschermende laagje kan echter relatief snel beschadigen, waardoor de schroeven vatbaar worden voor roest. Daarom kiezen wij bij Gallenco ervoor om enkel RVS-schroeven te gebruiken, om zo de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.

Bij Gallenco streven we naar innovatie, hebben aandacht voor details en zorgen we voor een nauwkeurige afwerking in onze constructies. Daarom maken we uitsluitend gebruik van RVS-schroeven. Deze schroeven zijn bestand tegen roest en corrosie, en garanderen een lange levensduur van onze constructies, zowel buiten als in veeleisende omgevingen. Investeer in duurzaamheid en kwaliteit, en kies voor RVS-schroeven.