Een dakgoot tijdig herstellen is cruciaal

Advies van onze vakmannen

Om het risico op eventuele waterproblemen in jouw huis te vermijden, is het belangrijk om schade aan jouw dakgoot zo spoedig als mogelijk te herstellen. We geven graag wat uitleg.

Verlies van functie

Wanneer er schade optreedt aan jouw dakgoot, is het belangrijk deze door een ervaren expert te laten herstellen. Een beschadigde goot verliest namelijk vrijwel meteen zijn functie, kortgezegd: regen en neerslag opvangen en dit op een gecontroleerde manier afvoeren naar een gunstige plek. Wanneer die watercirculatie onderbroken wordt, schuilen problemen meteen om de hoek.

Water langs en door je gevel

Verschillende problemen kunnen zich opdringen wanneer jouw aluminium dakgoten, binnenbeugels of buitenbeugels schade hebben. Zo kan water in plaats van de circulatie te volgen, langs je gevel beginnen sijpelen. Dit zorgt voor (grote) vochtproblemen zowel aan de binnenkant als buitenkant van je woning of gebouw.

Welke problemen naast vocht?

Ophoping van vocht in de wanden van je woning is niet het enige probleem dat kan ontstaan na averij aan je goten.

  1. Verstopping van de dakgoot: de impact van de omgeving valt niet te onderschatten. Kleine takjes, zand, bladeren en beestjes, … Er kan vanalles komen vast te zitten en water kan niet meer optimaal circuleren.
  2. Roest: de combinatie van metaal, vocht en lucht, dat levert normaal gezien roest op. En roest op je dakgoot wil je missen als kiespijn. De alu goten van Gallenco worden echter roestvrij geplaatst, dus wij vermijden voor jou dit probleem.
  3. Slijtage tijdens gebruik: jouw goten worden dag in, dag uit onderworpen aan ons Belgisch weer. Slijtage en aftakeling horen er dus bij, waardoor onderdelen kunnen loskomen of er (kleine) gaatjes ontstaan. Gallenco werkt echter met aluminium goten: duurzaam, ijzersterk en corrosiebestendig.

Opknappen van dakgoten en bakgoten

Bij lichte gebruiksschade hoeven goten zeker niet volledig vervangen te worden. Dan voeren onze experts de vereiste werken uit aan de aluminium goten en worden ze verzorgd voor een langere levensduur.

Nood aan volledig nieuwe goten?

Wanneer de schade te groot zou zijn en er wordt gekozen om de dakgoten te vernieuwen, kunnen we met onze eigen gootmachine nieuwe aluminium dakgoten in één keer produceren. De rollen worden op de werf in de juiste vorm gewalst. De dakgoten zijn roestvrij en beschikbaar in verschillende breedtes en kleuren, waarbij onze specialisten telkens zorgen voor gepast maatwerk.