Industriële & agro isolatie

De nodige isolatie van het dak vormt een fundamenteel onderdeel van uw bedrijfspand, loods of landbouwstal. Zo behoudt u een constant binnenklimaat om interne processen optimaal te laten verlopen en/of garandeert u een goede levensstandaard voor de gestalde dieren.

Aardappelloods

Om de aardappeloogst optimaal te bewaren, is een uitstekend geïsoleerde loods vitaal. Aardappelen zijn immers levende organismen die hoofdzakelijk uit water bestaan. Bij een uitstekende isolatie wordt de kans op verrotting volledig naar nul herleid.

De professionals van Gallenco zorgen ervoor dat de aardappelen beschermd blijven tegen temperatuurverschillen en condensvorming. Onze zelfontwikkelde anticondens-doppen spelen hier een belangrijke rol. Zonder deze doppen kan vocht zich nog steeds verspreiden en de oogst bederven.

“Met de geschikte isolatie bespaart u heel wat op energiekosten.”

Klaas Galle  | Zaakvoerder Gallenco

Een secure isolatie houdt dus de kou buiten tijdens de winter en de warmte tijdens de zomer en het voorjaar. Daarnaast bespaart u op energiekosten, want u hoeft niet extra te stoken om in de koude periodes de temperatuur op peil te houden. De isolatie wordt tevens ononderbroken aangebracht om koudebruggen te vermijden.

Varkensstal

Een geschikte temperatuur tijdens de verschillende fases van de levenscyclus bij varkens is zeer belangrijk. Het is noodzakelijk om het klimaat in de stal dan ook regelbaar te maken en over de mogelijkheid beschikken dit constant te houden. Dit kan enkel met doeltreffende isolatie.

Een goed stalklimaat draagt bij aan het welzijn van de dieren, en helpt ook de varkenshouder om de gezondheid van de varkens op peil te houden. Onjuiste klimaatregeling veroorzaakt namelijk heel wat ziektes. Naast regeling van het klimaat in de loods, beperkt u met goede isolatie het warmteverlies bij koud weer en houdt u hoge temperaturen buiten tijdens warme periodes. U vermijdt daarbij ook condensvorming tegen het dak, het plafond, de wanden en de vloeren.

Om elk project secuur en correct uit te voeren, stellen we bij Gallenco op voorhand een goed plan op. Daarbij kunt u uw voorkeuren geven en zorgen wij voor gepast advies op maat. Een vrijblijvende offerte is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Pluimveestal

Pluimvee is zeer gevoelig aan temperatuurschommelingen. Het is dan ook van essentieel belang dat ze in een optimaal en constant leven, zeker tijdens de eerste levensweken. Met een secure isolatie zijn ze beschermd van hitte of vrieskou en houdt u tevens de stookkosten laag.

Pluimvee leeft en overleeft het best in een omgeving met een constant klimaat.

Zo zullen kuikens bijvoorbeeld meer eten wanneer ze het koud hebben, zonder evenredige gewichtstoename. Dit zorgt voor een ongunstige voederconversie. Bij te veel tocht in de stal krijgt u eveneens een hoger uitvalspercentage en verliest u meer pluimvee tijdens de eerste weken.

We zorgen bij onze isolatiewerken ook voor de nodige afwerking door speciale anti-condensdoppen te plaatsen, die we zelf laten ontwikkelen. Zo druppelt er geen vocht op de kuikens en kippen, en vatten ze geen kou. Contacteer ons gerust mocht u hierover nog vragen hebben.

Naast de nodige isolatie om de levensomstandigheden van het pluimvee te optimaliseren, houdt u best ook een constant klimaat in het eierlokaal. Om een goede bewaring van deze consumptie-eieren te garanderen, moet de temperatuur van de eieren zo snel mogelijk naar beneden. Opgelet dat de temperatuur in de stal ook niet te laag wordt, zodat de eieren niet beginnen zweten in de zomer.

Zowel een goed geïsoleerde pluimveestal alsook het eierlokaal zijn dus onontbeerlijk om kwaliteit te garanderen. In samenspraak bekijken we de mogelijkheden en gaan we op zoek naar de beste isolatieoplossing. Onze vakmensen geven met plezier een eerlijk advies en u kan vrijblijvend een offerte aanvragen.