Pluimveestal

Bij kippen is het voornamelijk van belang dat ze in de eerste levensweken het goed warm hebben. Ze zijn dan zeer gevoelig en het is dus van essentieel belang dat ze in een optimaal en constant klimaat zitten. Zodat ze gespaard blijven van vrieskou of hitte.

 

Wanneer kuikens het koud hebben gaan ze ook meer eten om zichzelf warm te houden en dit zonder een evenredige gewichtstoename. Gevolg hiervan is een ongunstige voederconversie. Ook tocht is hier ten strengste verboden indien je het uitvalspercentage tot een minimum wil houden, alsook temperatuurschommelingen zijn uit den boze. Ook om stookkosten laag te houden is isoleren van groot belang.

Wij hebben speciale anti-condensdoppen laten ontwerpen, zodat er geen vocht kan druppelen op de kuikens/kippen. Zodat ze ook op deze manier geen kou kunnen vatten. (Voor meer info kan u ons vrijblijvend contacteren)

Ook bij de bewaring van consumptie-eieren (eierlokaal) is een optimaal en constant klimaat nodig. Na het leggen van de eieren moet de temperatuur van de eieren zo snel mogelijk naar beneden om de kwaliteit en de kenmerken van een vers ei te behouden. Indien de temperatuur te hoog zou zijn zou het dikwit van het ei sneller in dunwit overgaan en ziet dit consumptie-ei er niet meer vers uit.

 

Let op: het lokaal mag ook niet te koud zijn, want in de zomer zouden ze dan kunnen beginnen "zweten" (eischaal wordt vochtig) wanneer ze in de buitenlucht komen.

 

Een goed geïsoleerd eierlokaal is dus onontbeerlijk voor de bewaring van consumptie-eieren.

Voorbeelden van isoleren bij pluimvee:

  • eierlokaal

  • opfokstal

  • vleeskippenstal

  • moederdierenstal

  • wintertuin

  • ...

Wij zoeken in samenspraak met u naar de beste mogelijkheid voor uw stal.


We bieden u graag persoonlijk en eerlijk isolatieadvies op maat, alsook kan er vrijblijvend een offerte aangevraagd worden.

Gallenco bvba I Ambachtstraat 6 - 8620 Nieuwpoort I admin@gallenco.be I +3258 237 176

© 2017 by Gallenco

Naadloze Aluminium dakgoten - Isolatie - Isolatiebevestiging - dakgoten - bedrijfsisolatie

  • White Facebook Icon

Find us on Facebook