Aardappelloods

Bij aardappelen is de isolatie van uiterst groot belang. Aardappelen zijn immers levende organismen die hoofdzakelijk bestaan uit water. Om een dergelijk vers product goed te kunnen bewaren is vakkennis en vakmanschap vereist!

 

Temperatuurschommelingen, zoals de temperatuuroverdracht van de buitenomgeving naar binnen moet beperkt blijven. Ook condensvorming moet vermeden worden, onze isolatiematerialen zorgen hier enigszins voor, maar ook de door ons ontworpen anticondensdoppen zullen hier een belangrijke rol in spelen. Zo zal u weinig tot geen last hebben van condensvorming.


Thermische isolatie heeft dus meerdere functies: niet alleen de temperatuur zo goed mogelijk op peil houden maar ook om de condensatie van waterdamp tegen te houden. Indien er niet geïsoleerd zou worden zou de toplaag nat worden en de verrottingen zullen grote verliezen veroorzaken. Condens is niet alleen slecht voor de bewaring van de aardappel, maar ook voor de duurzaamheid en de langere levensduur van de bouwmaterialen.

Het doel van de bewaring van aardappelen is om de kwali- en kwantiteiteisen zo goed mogelijk te behouden alsof ze net geoogst zouden zijn.

Doordat er geïsoleerd wordt zal het langer duren vooraleer de temperatuur van het dak afkoelt tot onder het dauwpunt en dus duurt het langer voor er condens optreedt. Maar niet enkel het dak kan nat worden, ook de bovenste toplaag van de aardappelen. Dit komt doordat de koude binnen dringt in de loods, hierdoor zakt de temperatuur in de bovenste laag van de aardappelen. Door het temperatuurverschil met de dieper gelegen aardappelen zal er condens optreden in de toplaag. Dit kan vermeden worden door de loods goed te laten isoleren.

We gaan de bewaarloods isoleren om de koude in de winter, en de warmte van de zomer en het voorjaar buiten te houden.

Onze materialen bestaan uit volgende kwaliteitseisen:

  • goede resistentie tegen warmteoverdracht;

  • goede vochtigheidsweerstand;

  • goede mechanische weerstand.

Wij zorgen ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan, onze isolatie wordt ononderbroken aangebracht, het afwerken van o.a. de naden wordt gedaan op een manier die na jarenlange ervaring nog steeds zijn doeltreffendheid toont.

Ook de energiekosten worden hierdoor verlaagd, wat niet onbelangrijk is.

Wij zoeken in samenspraak met u naar de beste mogelijkheid voor uw bewaarloods.


We bieden u graag persoonlijk isolatieadvies op maat, alsook kan er vrijblijvend een offerte aangevraagd worden.

aardappelloods_edited_edited.jpg